14 Eylül 2007

3 Needles 2005

Yönetmen: Thom Fitzgerald
Oyuncular: Shawn Ashmore, Lucy Liu, Stockard Channing, Olympia Dukakis, Chloe Sevigny, Sandra Oh
Dil: English
Süre: 127 dk.
Emule: ed2k



bu film hakkında o kadar çok söylenecek var ki, zor toparladım :

aids insanlığın en büyük problemlerinden birisidir. hedefindekiler ise tüm insanlardır. 1 aralık dünya aids günü başta olmak üzere her gün ve her an bu hastalıkla beraber yaşamak zorunda kalmış olanların yanında bir duruş göstermek gerekiyor. diğer yandan eşcinsel hayat da dahil olmak üzere hiç bir cinsel işde condom kullanma adeti olmayan ülkem insanlarının bilinçlendirilmesine el birliği ile gayret gösterilmesi gerekiyor. ne kadar ciddi bir tehlike karşısındaki umursamazlığımız ile ne kadar vahim bir akibete yaklaşıyoruz. bu açıdan film tam bir ibretli eğitim belgeseli gibi...

bir film ki oyuncuları başlı başına say say bitmiyor. Liz'e benzerliği ve yeteneği ile gözümüz aşina olan Stockard Channing, (to wong Foo, West Wing...) son dönem favorim Sandra Oh, ve yakışıklı Shawn Ashmore (xmen buz adam) ile başlayan ekibin neredeyse tamamı ünlü isimlerden oluşuyor. Lucy Liu (kill bill, Charlie's Angels) adını açıklamama gerek olmadığını düşünüyorum.

Filmin derinliği son dönem kalite arayışında bizi hayal kırıklığına uğratan adı eşcinsel bir kaç talihsiz film denemesi sonrasında 2007 yılında ödüle boğulmuş bir eser olarak izleyenleri etkiliyor.

nefes kesen tanıtımını kaçırmayın :



film tamamen bir usta işi olarak, güzel bir sinematoğrafi, çok ağır bir konuyu çok dillendirmeden hafif anlatımı ve göze hitabeden çekimi ile hemen ayrılıyor. Yönetmen Thom Fitzgerald filmi 3 kıtada 5 dil (Afrikaans, Mandarin, Xhosa, French ve English) üzerine çekmiş.





Film 3 olaydan oluşuyor: çinde bir köydekilerin bağışladığı kanlarının ticaretini yapan hamile bir kadının (Lucy Liu) dramını, Kanada Montrealde Gay Porn endüstrisinde çalışan bir gencin (Shawn Ashmore) annesinin (Stockard Channing) oğlunun yaptığı işle kocasının vefat günü yüzleşmesi ve üzerine oğlunun Hiv+ olmasını öğrenmesi ile değişen hayatını ve Güney Afrikada gönüllü misyoner olan 3 rahibenin (Olympia Dukakis, Sandra Oh ve Chloe Sevigny) ibret verici hayatlarını anlatıyor.

Etiketler:


Comments:
Hello

I love your blog.

Can I add a link to your blog on my blog?
I am also a best male blogger
:)
Which title and url do you want me to add?

www.restoringLove.com



May be you will also like my blog, and that you will
want to support the cause the blog supports:"restoring
Love". You can also add a link in your blog.

www.restoringLove.com



Do not hesitate to give me your opinion and feedback,


:)



Kisses and Hughs



Erik
 
Yorum Gönder



<< AnaSayfa