11 Nisan 2008

Chacun Sa Nuit 2006

Yönetmen : Pascal Arnold, Jean Marc Barr
Oyuncular : Lizzie Brochere, Arthur Dupont, Piere Perrier, Nicolas Nollet, JeanChristophe Bouvet, Guillaume Bache, Valerie Mairesse
Tür: Trajedi
Emule: ed2k



"Hep Almanya'da yaşasaydım ve Hitler'in yalanlarını kabul etseydim, sonra da sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kalsaydım, nasıl olurdu, diye düşünürüm. O savaştan herhangi bir şey öğreneceksek, bu kalbimizin yolunu izlemek, düşündüğümüzü söylemek ve akışa kapılıp gitmemek yönünde olmalı. Nasıl düşüneceğimin, ne yapacağımın söylenmesinden bıktım ve tüm bunlara işte ancak bu şekilde karşılık verebiliyorum." Jean-Marc Barr (Yönetmen)



Film Hakkında
Herkesin Gecesi Kendine, Lucie'nin (Lizzie Brochergözünden izlediğimiz bir film. Lucie'nin dünyasında, dört yakışıklı delikanlı ve bir de arka planda onları izleyen sessiz bir röntgenci var. Fakat beklenilenin aksine, bu resimdeki asıl arzu nesnesi Lucie değil. Herkesin arzu nesnesi Lucie'nin ağabeyi ve aşığı Pierre. Arada sırada seviştiği Pierre, filmin ilerleyen sahnelerinde anlayacağımız üzere, Lucie'nin aynı zamanda varlığında eridiği adamdır. Pierre herkes için vazgeçilmezdir. Bu dört arkadaş dahil, tanıdığı tüm insanların dünyasında sadece cinsel anlamda bir iz bırakmaz; onları duygusal olarak da etkiler. Günlerden bir gün, Pierre ortadan kaybolurKendisine delice özlem duyan Lucie'yi ve diğerlerini arkada bırakarak. Pierre'in ortadan kayboluşunun ardından, onun hayatı hakkında yavaş yavaş bir şeyler öğrenmeye başlarız. Lucie ise acı içinde ve yalnız, onun geçtiği yerlerden geçmektedir. Geriye dönüşlerle, Pierre'in ve arkadaşlarının hayatlarını, iç içe geçmiş bağımlılıklarını ve aşağılanmalarını yaşarız; bu gençlerin erotik kimliklerinin ve fiziksel arzularının rahatsızlık veren limitlerini keşfederiz. Cinselliğin bize ilham verebildiği ve bizi mahvedebildiği anlarla tekrar tanışırız. Gerçek bir olaydan yola çıkan Herkesin Gecesi Kendine -ve beklenmedik sonu-, tıpkı Larry Clark'ın Bully'si gibi, çıkmaza sürüklenen gençlik arzularını anlatıyor.



Yönetmen Hakkında
Jean Marc Barr Bitiburg, Almanya'da doğdu. Carole Laure, John Boorman, Luc Besson ve sık sık Lars von Trier ile çalışmış olan başarılı bir sinema oyuncusudur. İlk yönetmenlik denemesini 1999'da Lovers isimli Dogma filmiyle yapmış ve o günden beri Pascal Arnold ile dört film çekmiştir. Chacun sa Nuit, son filmi. Pascal Arnold Paris'te doğdu. Yapımcı, yönetmen, senaryo yazarı ve görüntü yönetmeni. 1999'da Lovers filmini Jean-Marc Barr ile birlikte yönetti ve Carole Laure'un CQ2 adlı filminin yapımcıları arasındaydı. Jean Marc Barr ile birlikte dört film yönetti: Too Much Flesh (2000), Being Light (2001), Without Love (2004) and Chacun sa nuit (2006).



kaynak

kaynak2

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa