10 Eylül 2007

Cruising 1980

Yönetmen : William Friedkin
Oyuncular: Al Pacino, Paul Sorvino, Karen Allen, Richard Cox, Don Scardino,
Tür : Gerilim
Emule : ed2k


NEW RELEASED!



Döneminde hayli gündem olmuş, Al Pacino ve Karen Allen için kariyerlerine basamak olmuş bu filmin yeni DVD sürümü çıkışı vesilesi ile arşive kazandırmalı. böylece biraz olsun eşcinselliğin korumasızlığından yararlanan bir çevrenin de varlığına özellikle burada ülkemde de olduğuna bir mesaj verilmiş olur umarım... gün geçmiyor ki fail-i meçhul bir cinayet haberi almayalım. derin psikolojik tahlile bile gerek kalmadan ortaya çıkan pek çok kanıt maktülün eşcinselliğini gösteriyorsa o zaten bir suçlu imiş gibi hükmedilebiliyor. bu önyargı yüzünden arşive kaldırılan tozlu bir dosya olmamak için toplumsal bilinçlenmeye önem verilirken diğer yandan da eşcinsel hayatın bir fantazi ve hedon ülkesi zevk-ü safa yeri olmadığı, insan hak ve onuru dairesi içinde yerini alması için insan sorumlulukları içinde de bulunduğu gösterilebilmelidir.



New York da nehirde insan parçaları bulunması başlayan süreç, emniyeti hardcore S&M gay-barlara götürür. görevli polis Paul Sorvino bilmediği bir alemin kapısından geçerek bir yandan ortamı çözmeye diğer yandan katili bulmaya çalışmaktadır.



Filmin "eşcinsel demek kötü adam demek, kötü adamlar da kötü yerlerde bulunur" gibi mesajlar almak isteyen çevreler yada sürekli boykot ve gösterilerle kaldırılmasına çalışanlar tarafından ünü hayli büyütülmüş olması bir yana her zaman olduğu gibi seyreden almak ve yararlanmak istediği temayı ders olarak alır.

Etiketler: ,


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa