06 Aralık 2006

Juste une Question d'Amour - Just a Question of Love 2004

Bu Film Favorilerimden!
Yönetmen: Christian Faure
Oyuncular: Stephan Guerin-Tillie, Cyrille Thouvenin
Dil: French
Süre: 88 (min)
Tür: Drama
Emule: ED2K
Altyazı: Türkçe



Laurent ziraat fakültesi son sınıfta öğrencidir. ailesi yakın bir kasabada yaşamaktadır. eczacı babası ve şefkatli annesine karşı yeni kabul ettiği kimliğini saklamıştır. kız arkadaşı ile ailesine haftasonu ziyaretleri yapmakta ve onlara layık evladı oynamaktadır. oysa okuduğu şehirde kız arkadaşıyla kaldıkları evde yanyana bile yatmamaktadırlar. korktuğu şey büyüktür. kuzeni gay olduğunu açıklamış. ailesinin kabulüne fırsat ve zaman vermeden sevgilisiyle vietnama gitmiş. orada hepatit olmuş. aile ise onu aids olmakla suçlamış. evden atmış. ölünce de ardından kahrolmuşlardır. teyzesi ve eniştesinin hali içler acısıdır.

bu korkulu gizlenme ve sevgili arayışı tam da mezuniyete yakınken, okula yeni gelen asistan Cedric ile yepyeni bir başlangıca taşınır. yaz stajını yanında yaparken ilk açılışlar, ilk dokunuşlarla başlayan gay life ertesi sabah Cedric'in annesinin yatak odası kapısını açmasıyla daha da ilginçleşir. Emma oğlunu kabul etmiş dul bir evhanımıdır. hayattaki son kalesi Cedric'i kaybetmemek için onun herşeyine tahammül etmektedir. Cedric, Laurent'in ailesine de açılması için onu zorlar. oysa daha o bu hayatı yeni tanımaktadır. evet zaman hiç bir şeye müsaade etmemektedir..

Laurent artık yol ayrımındadır. ya rolüne son verecek aşkıyla sevdiği adamla ailesini ezip geçecek, yada onun baskıları aşkını bitirecekdir. asıl hesap etmediği olur ve Emma, Laurent'in ailesinin kendi gibi kabul edeceklerini sanarak durumu onlara açıklar. işte şimdi herşey karışmıştır.

bu kadar karışıklık nasıl çözülecekdir... harika bir romantizm, beş yıldızlı bir drama, bir fransız klasiği edasıyla geliyor... ve hiç kimsenin tahmin edemiyeceği bir sonuca çıkarıyor... kesinlikle seyredilmeli...



Cyrille Thouvenin, çok genç bir oyuncu olarak Laurent karakterini beklenenin çok üstünde oynuyor.

Cédric rolünde, Stéphan Guérin-Tillié kesinlikle harika. zaten gözünüzü alamayacaksınız.

Emma rolündeki Eva Darlan ve Lorent'in annesi Jeanne rolünde Danièle Denie, iki karakter oyuncusu olarak filmi sırtlıyorlar. anne şefkatinin nelerin üstesinden gelebileceğini gösteriyorlar...

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa