25 Ekim 2007

A Very British Sex Scandal 2007

Yönetmen: Patrick Reams
Oyuncular: Nicholas Le Prevost ... John Wolfenden
Harriet Eastcott ... Mary Cohen
Sam Heughan ... Edward McNally
Barny Clevely ... Goronwy Rees
Karl Davies ... John 'Johnny' Reynolds
Martin Hutson ... Peter Wildeblood
Roger Barclay ... Stan
Eric Carte ... Lord Hailsham
Tür: Belgesel-Drama
Süre: 85 dk
Emule: ed2k

ingiltere gay özgürlüğünün 40. yılını çok güzel bir senaryo, dikkatli bir yarı belgesel çekim ve dikkat çekici fizik ve oyunculukla kotarılmış "A Very British Sex Scandal" ile kutluyor. filmin tarihi önemi bir tarafa o zamanla bu zamanı karşılaştırmak ve geçişi görmek açısından da şiddetli bir muhasebeyi ortaya koyuyor. "neydiniz ne oldunuz" dedirtirken özgürlüğün ne denli lazım ve pahalı olduğuna bir delil daha sunuyor. gerçek kurgu arasındaki bağ zaten alkışlık öte yandan "yunanlı iskenderin gençliği" ile bu yıl sinema dünyasına hızlı giren Sam Heughan gibi güzellikleri de görme fırsatı veriyor.

filmin girişi:


devamı

1950ler sıcak savaşın bitmesi ile eşcinsel hareketin başlamasıdır. ama hemen ardından başlayan soğuk savaş dönemi çok daha ağır bir dönemi getirir. her yıl 1000 kadar eşcinsel geleceği meçhul bir halde ingiliz mahzenlerine atılmaktadır.

bu baskı ise tamamen gözlerden uzak, görünmeyen adeta yeraltı eşcinsel kültürünü barlarını gece hayatını ve yaşamını ortaya çıkarır. nadir de olsa ifşa olanlar olur da yakalnırsa yüksek voltaj ile şok ediliyor ardından da yüksek oranda "östrojen" hormonlu tablet verilerek iyileştirilmeye(!) çalışılıyordu.

ama bu hezeyan bir süre sonra halkın içinden seçkinlere de sıçradı. Lord Montagu ve Michael Pitt Rivers aşkını mahkemeye taşırken ingiliz gay tarihinin en önemli kilometre taşı olacak avukatları Wildeblood da meşhur savunmalarını hazırlayacaktı.

Etiketler:


Comments:
Не who says what he likes, shall hear what he doesn't like.
 
Yorum Gönder



<< AnaSayfa