23 Ağustos 2007

Anders als die Andern (Different From the Others) 1919

Yönetmen: Richard Oswald
Oyuncular:
Conrad Veidt ... Paul Körner
Leo Connard ... Körner'in babası
Ilse von Tasso-Lind ... Körner'in kızkardeşi
Alexandra Willegh ... Körner'in annesi
Ernst Pittschau ... kızkardeşinin kocası
Fritz Schulz ... Kurt Sivers
Wilhelm Diegelmann ... Sivers'ın babası
Clementine Plessner ... Sivers'ın annesi
Anita Berber ... Else
Reinhold Schünzel ... Franz Bollek
Helga Molander ... Mrs. Hellborn
Magnus Hirschfeld ... Arzt
Karl Giese ... Paul Körner als Schüler

Emule: ed2k



Her olayın ve kavramın insanlık tarihinde bir ortaya çıkışı vardır. bu milad ile o kavram artık ismi ile ortadadır. eşcinselliğin medya dili ile kitlelere anlatılması ve senaryolar ile paylaşılması, böylece eşcinsellerin yalnızlıktan ve itilmişlikten kurtulması ile toplumun önyargılardan arınması için bir başlangıç yapılmış olmaktadır.

bu önemli adım ise yine önemli bir araştırmacıya nasib olmuş görünüyor.

Hirschfeld'in birlikta yazıp birlikte oynadığı 1919 yapımı Anders als die Andern ("Different From the Others" Diğerlerinden Farklı) adlı filmin oyuncusu Conrad Veidt de eşcinsel sinemanın ilk eşcinsel karakterini oynamıştır. Film aynı zamanda eşcinsel haklarının iç dinamiklerini ortaya koyarak bir yol haritası da gösterir.

Filmin yükselen nazi partisi aleyhinde görülüp tahrip edilmesi sonucu tamamı elde yoktur. sonradan eksik parçaları birleştirilmiş ve "Different from the Others" adı ile yayınlanmıştır. sinematoğrafik değeri ve eşcinsellik açısından varlığı ile arşivinizde bulunması gereken bir eserdir.

Veidt filmde eşcinselliği yüzünden kendisine şantaj yapılan, artık şantaja dayanamayıp, "coming out" olup kendi eşcinselliğini açıklayan, böylece toplumsal kariyerinden olan ve sonunda bir suikasta kurban giden karakteri oynamaktadır.

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa