07 Kasım 2007

Coming Out 1988

Yönetmen: Heiner Carow
Oyuncular:
Matthias Freihof... Philipp
Dagmar Manzel ... Tanja
Dirk Kummer ... Matthias
Michael Gwisdek ... Achim
Werner Dissel ... älterer Herr
Gudrun Ritter ... Frau Moellemann
Walfriede Schmitt.. Philipp's mother
Axel Wandtke ... Jakob
Emule: ed2k



güzel bir arkadaş grubumuz var. sıkça biraraya gelir bazen sohbet eder, bazen film izleriz. Parlement Sinema Kuşağı tadında güzel gecelerimiz olur. bu orta yaş kuşağının yakından bildiği değerleri hatırlamaya yardımcı oluyor.

Aaron Neville and Linda Ronstad - All My Life



hazır o dönemi yadetmeye başlamışken devam edelim. evlerimiz gösterişsizdi. kağıt peçete henüz çıkmamıştı. henüz kapılar havalı tabanca ile bile değil fırça ile boyanır, küvet üstüne asılan kurutmatik gibi yüksek teknoloji ürünü(!) katlanır tellerde çamaşırların suyu süzdürülür, insanlar dar kotu göbeğinin üstüne kadar çeker, sevdi mi tam severdi. biz türk filmlerinden sanırdık. izledikçe şimdi keşfediyorum ki o zamanın iklimi böyle imiş... bir alemdir 1980ler... sistemin tek tip insan modeli ortaya koyduğu ve alternatif olmanın çıkıntı olmak kabul edildiği törpülendiği bir acayip sistemde eşcinsellik de kendi duruşu için çırpınıyordu. biz o döneme zor dersek öncekilere haksızlık etmiş oluruz. o denli büyük diyet ödemesek de neticesi bize yaradı. 1965-1975 arası doğanlar hep büyük değişimleri karşıladılar. sanırım daha da devam edecekler...



Phillip, öğretmen olarak çalıştığı okuldan memnundu. yeni bir sayfa açmıştı. tanıştığı kızla herşey yolunda gidiyor, bakmak zorunda olduğu annesi ile tanıştırıp evliliğe doğru ilerliyordu. fakat müstakbel eşinin gay arkadaşı onun geride bıraktığını sandığı hayatın parçasıydı. ve pandoranın kutusu açıldı. her baktığı yerden "sen de bizdensin" bakışları onu kinlendirip homofobiye yaklaştırıyorken, bahtı onu Matthias ile sevgili olmaya götürdü. sistem ona mutlu flört, mutlu eş, mutlu koca, mutlu baba diye giden bir silsileyi rol olarak emrediyorken o artık yasak bir ilişkide kendini bulmuş gibiydi. eşcinselliğe içerden bakabildi, itilmişliğin uç olarak bildiği ne varsa ona sığındığını gördü. yeraltında köklenen bambaşka bir dünyayı tanıdı. ta ki hanımının hamile olduğunu öğrenene kadar. başarılıydı. tam istenilen olmuş gibi görünüyordu. giderek daralan daireler birbirine artık değmek üzereydi. Gencecik Matthias ise "sadece hayatında yanında olup bir soğuk günde onu tutacak sıcak eli arıyorken" bu fırtanın içinde kendini buldu.



filmin ilginç özelliği ilk eşcinsel doğu alman filmi olması, o dönemi güzel belirtmesi, Berlin Film festivalinden gümüş ve Teddy Film Ödülü kazanmış olmasıdır.

Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa