11 Eylül 2007

Normal 2003

Yönetmen : Jane Anderson
Oyuncular : Richard Bull, Mary Seibel, Danny Goldring, Jessica Lange, Tom Wilkinson, Hayden Panettiere, Randall Arney, Rich Komenich, Kirk Anderson, Christian Ambrose
Tür: Komedi Drama
Emule : ed2k



çok önemli iki nokta var.

bunlardan birisi bastırılmış eşcinsellik ne olursa olsun silinemez, soluklanamaması ortaya çıkamamış olması sindirildiğini göstermez. iklim müsait olunca tüm korkuları ile yüzleşen ve örtmek için onlarca sıfatı giyinen insan gerçek ruh özelliği ile gün gelir yüzleşir. görmemek ve geçiştirmek için her kullandığı özellik ona sadece kabulü sırasında ağırlık ve aşması gereken bir engel olur. kendi inşa ettiği sedleri kendi yıkmak zorunda kalır. bu dehşetli dönüşümde hayatına kattığı ve eşi dediği kadın ve soyunu oluşturan evlatları ise en kritik noktayı oluşturular.

bir başka nokta ise eşcinsellik GLBT, gay lezbiyen bisexuel ve travesti temel başlıklarından oluşur. bu parlak renklere ulaşmadan önce ilk adımda ise herkes aynı renktir. yani hangisi olduğu kişinin kendi özelliğidir. eğer toplum baskılamışsa, kendini gay kabul eden travestiler olabildiği gibi, başka yol bilmediği için travesti görünen gayler de mümkündür. gerçekten de konuşmasından olmak istediğine, karşıda aradığı özelliklere kadar herşeyi ile bir travesti ruh taşıyıp gay görünmek pek çok karışıklığı getirir. kişinin er geç kendi yalın ruh özellikleri ile kendini muhasebe etmesi ve hazmetmesi elbette yaşamı için çok önemlidir.

bu iki önemli noktayı toparlayan film birbirinden ünlü oyuncu kadrosu ile göz dolduruyor.



Roy ve Irma (jessica Lange "postacı kapıyı iki kere çalar"dan) Applewood bir aile olarak yıllardır birlikte yaşamaktadırlar, kızları Patty Ann (Hayden Panettiere "Heroes" dan..) onlarla birliktedir. oğulları şehir dışındadır. 25. evlilik yıldönümlerinde Roy aldığı kararı eşine açıklar : artık transseksüel kimliğini ortaya koyacaktır! etki sahası aileyi de aşan bu karar pek çok dönemden geçerek sonuca ulaşır.

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa