14 Mart 2008

Evening - Gün Batımı 2007

Yönetmen: Lajos Koltai
Oyuncular: Glenn Close, Patrick Wilson, Toni Collette, Meryl Streep, Hugh Dancy, Claire Danes, Vanessa Redgrave
Süre:117dk
Emule: ed2k



gizli eşcinsellik toplumun içinde pek çok hüznün ve sıkıntının temeli olarak duruyor. kocası gay olduğunu bilmeyen ve kendini beceriksiz sanan hanımlardan, eşinin lesbiyen olduğundan habersiz tüm kadınların sexden niçin soğuk olduğunu anlamadığını haykıran kocalara kadar onlarca yürek yakan hikaye bu düğümde başlıyor, kalpleri kırıyor, hayatları incitiyor, evlatlar için çözümsüz dünyalıklar bırakıp gidiyor.



ileri yaşında Ann son anlarına doğru kayan hayatında en değerli sırlarını yanıbaşında onun için biraraya gelmiş kızlarına parça bölük anlatmaya başlamıştı. aralarda uyukluyor sonra hayller ve rüyalar arasında gidip geliyordu. kızları sonraları az dikkatle anlatılanların aslında rüyalar değil, annelerinin hayatını şekillendiren ne denli derin ve duygusal dönemeçler olduğunu anlamaya başladılar. kendi aralarındaki soğuklukları çözüp kendi muhasebelerinden başarı ile çıkarken anneleri geride hediye olarak en mahrem sırlarını bırakıyordu.

bu film abartarak söylemek gerekirse Hollywoodun yarısının oynadığı devasa bir ekip filmi olmuş. çifter oscar götüren birbirinden sükseli artistler sırası geldikçe maharetlerini çıkıp döktürüyorlar. sonradan farkediliyor ki hepsi fazlası ile değiştirilmiş, uğraşılmış, yönetmeni tarafından şekillendirilmişler. Filme gösterilen hassasiyet ve verdiği yoğun duygu kolay atlatılır cinsden değil. ülkemizde de gösterilen film incelemeye değer...

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa