16 Aralık 2008

Milk 2008

Yönetmen : Gus Van Sant
Oyuncular : Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco
emule: ed2k1, ed2k2



Harvey Milk’in biyografisini öğrenmeye hazır olun. Eşcinsel Hakları tarihinin en önemli biyografisi olarak arşivlik bu eser elinizde bulunmalı. Bazı adamlar vardır, normal görünür tarih yazarlar, tarihde görünen normallerin tersine… eşcinsel hürriyetinin en temel taşı olmuş, siyasetçi, aktivist, insan hakları savunucusu Harvey Milk’in özel hayatında eşcinsel duruşun köklerine bakıyoruz. Modern tarihin eşcinselliğini açıklamış ilk siyasetçisi olarak seçimle iş başına gelişi ile başlayan film, çelişkili batı adaletinin suikasta davranarak susturan tavrı ile hayatının nihayetine dek biografik bir açıdan bakıyor. Cinayetinden sonra eşcinselliği yüzünden uğradığı takipsizlik ve suçluların hafifleştirilmesi, eşcinsel toplumu harekete geçiren en önemli unsur oldu. artık ABDde önü alınamaz bir hak arayışı başlamış oldu.




Milk, Harvey (1930-1978)

Harvey Bernard Milk ABD’de seçilmiş ilk eşcinsel erkek (Massachusetts Devlet senatosu üyesi Elaine Noble’dan sonraki ikinci eşcinsel) olarak meclise girdi. San Francisco Belediye sarayındaki suikastına kadar eşcinsel özgürlüğün en büyük savunucusu oldu.

Milk, 22 Mayıs 1930da New York’da doğdu. Long İsland’da orta sınıftan bir yahudi ailenin oğlu olarak büyüdü. ilk yaşlarında cinsel yöneliminden sakındı. Randy Shilts tarafından biyografisi kitaplaştırıldı.



"o gösterdi ki, o dönemde zannedilenin aksine, bir eşcinsel birey dürüst ve başarılı bir hayat yaşayabilir" wikipedia

Etiketler:


Comments: Yorum Gönder



<< AnaSayfa